Artikelen 51 - 59 van 59 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Wie Sint zegt, denkt onmiddellijk aan pakjes, aan een schoorsteen, aan een wit paard, aan een wortel, aan schoentjes en aan Zwarte Piet. Deze elementen kan je ook aanwenden op een zoete lekkernij: cup…
Recepten, 04-11-2011
Sommige groenten werden vroeger veel gegeten omdat ze gewoon voorhanden waren. Import en export was toen niet zo vanzelfsprekend als nu. Daarna werden ze vergeten of werden ze niet meer gegeten omdat…
Producten, 02-02-2011
Vergeten groenten zijn terug in. Lange tijd werden deze groenten niet meer gegeten, verdrongen door geïmporteerde en nieuwe varianten. Maar nu zijn ze terug van weggeweest, en liggen ze te blinken in…
Recepten, 10-03-2011
Wist je dat de aardappel uit Zuid-Amerika komt? En dat we eigenlijk nog maar 200 jaar aardappelen eten? Dat deze groente voor die tijd werd beschouwd als giftig en dus niet geschikt voor menselijke co…
Producten, 10-04-2015
Wie Vogezen zegt, denkt meestal aan zoute lekkernijen, zoals Quiche Lorraine of Flammekuche. Lekker zware gerechten die de kou verdrijven. Maar ook in zoet zijn ze heel sterk. Met hun overvloed aan fr…
Recepten, 12-11-2009
Herfst. Het pompoenseizoen bij uitstek. Iedereen denkt hierbij eerst aan pompoenensoep en ovenschotels natuurlijk. Maar met pompoen kan je ook zoete hapjes maken. Taartjes en cakejes natuurlijk. Maar…
Recepten, 01-11-2009
Bij de eerste zonnestralen wil iedereen naar buiten, liefst zo lang mogelijk om van de warmte te genieten. Ook om te eten dus. En dan wordt dikwijls de barbecue uitgehaald. Een handige manier ook om m…
Diversen, 29-04-2010
Eindelijk schijnt de zon volop! Tijd om vitamientjes op te slaan. Geen zin om zomaar fruit van hier uit het vuistje te eten? Droomt u ook zo van verre eilanden en zonovergoten stranden? Van sappig en…
Bereiding, 14-03-2010
Wie Elzas zegt, denkt onmiddellijk choucroute. Maar er is nog veel meer. Denk maar aan de tarte flambée of aan de flammekuche, aan de quiche Lorraine, aan de Bäckeofe, of aan het minder bekende Cholan…
Recepten, 07-09-2009