Artikelen 1 - 10 van 59 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Je geeft een feestje maar de mensen moeten daarna nog naar huis. Of er gaan een paar mensen BOB moeten spelen, of je kan alcoholvrije drankjes serveren zodat iedereen naar hartenlust kan drinken. Je g…
Cocktails, 28-12-2010
Asperges. Veel mensen zijn er gek op en kijken reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Het aspergeseizoen is echter vrij kort, dus volop genieten van het "witte goud" wanneer het voorhanden is, is de…
Producten, 16-12-2012
Het is weer zo ver. Je hebt bananen gekocht en ze zijn weer blijven liggen. Ze zijn overrijp en met al die bruine plekjes op moet niemand ze nog hebben. Geen nood. In alle seizoenen kan je met rijpe b…
Recepten, 05-07-2013
Op een zonnige dag smaakt een glaasje goed gekoelde Patxaran overheerlijk! Deze likeur uit het Baskenland en meer bepaald uit de streek Navarra wordt gemaakt door sleedoornbessen te laten weken in een…
Buitenlands, 25-11-2010
Het Baskenland kent een lekkere, zuiders getinte keuken, waarin de nationale trots, de piment d'Espelette, veelvuldig gebruikt wordt. Zo is er de piperade, een eiergerecht met tomaat, pepers en natuur…
Recepten, 26-07-2011
In het Baskenland kan je lekker eten, maar erg verfijnd is de keuken niet echt. In de bergen moet je dikwijls koken met wat je in huis hebt of met wat er te krijgen valt. In de winter kan je niet alti…
Recepten, 20-12-2010
Wie in het Franse Baskenland is geweest kent ze wel, de typisch Baskische produkten. Zo heb je de piment d'espelette, waar heel wat gerechten mee worden gekruid en waar ook de typisch Baskische saus m…
Buitenlands, 26-11-2010
Dat België een luilekkerland is en dat men hier veel Bourgondiërs heeft, dat weet iedereen al lang. Iedere streek, ja bijna iedere stad heeft zo zijn specialiteit, zowel zout als zoet. Maar niet allem…
Producten, 10-01-2010
België telt meer dan honderd erkende streekproducten en er komen er ieder jaar nieuwe bij, zowel zoute als zoete lekkernijen. Maar ook streekbieren, groenten en fruit kunnen het felbegeerde label verk…
Producten, 11-01-2010
Wie kent ze niet, de specialiteiten uit de Bourgogne? De mosterd van Dijon waar je tranen van in de ogen krijgt bij het kleinste hapje. Gemaakt van zwarte mosterdzaadjes. De peperkoek met tientallen t…
Buitenlands, 28-03-2010