Mapa » Specials » Tienerfeesten

Tienerfeest organiseren

Tienerfeest organiseren Kleine kinderen worden groot en ook grote kinderen willen wel een verjaardagsfeestje met hun vrienden. Hoe pak je dit nu aan, want met grote kinderen moet je geen spelletjes meer gaan spelen of afkomen met een flesje kinderchampagne. Organiseer nu zelf een sweet sixteen party, inclusief speurtocht, quiz en alcoholvrije cocktails dankzij de tips die je in deze special vindt.

Sweet sixteen party

Meestal worden kinderfeestjes gegeven tot 12 jaar, tot kinderen naar de middelbare school gaan. Tieners vinden het leuk om met hun vrienden naar de bioscoop te gaan, of om te gaan zwemmen. Maar wat kunnen zestienjarigen doen voor hun verjaardag? Zestien jaar is een mijlpaal in je leven. Vanaf zestien jaar mag je alcohol drinken! En dat moet gevierd worden!

De sweet sixteen party is een fenomeen wat uit Amerika is komen overwaaien. In de Verenigde Staten is het een chique en vooral dure bedoening. Niet zelden geven ouders drie- à vierduizend dollar uit voor het feestje van hun oogappel. Dure kleren, een exclusief cadeau, de huur van een limo, etc. Ook in onze contreien worden steeds vaker sweet sixteen party's georganiseerd. Maar zo gek als in Amerika hoeft het niet te zijn!

Alcohol of alcoholvrije drankjes?

Hoewel jongeren vanaf zestien jaar alcohol mogen drinken, is het toch beter om niet te gek te doen op de sweet sixteen party. Zatte jongeren hebben niet veel aan hun feestje, dus kunnen er beter alcoholvrije cocktails worden geserveerd. Mix en meng drankjes met leuke kleuren en het ziet er even spetterend uit als een glas champagne dat waarschijnlijk toch niemand echt graag gaat lusten.

Wat te doen op een tienerfeest?

Een volgend probleem is: hoe hou je zo'n grote groep jong volwassenen een hele avond bezig? Geen paniek, ook dat valt reuze mee! Het zijn immers nog kleine kinderen die zich groot willen voordoen. Ook zestienjarigen zullen een goede, spannende speurtocht nog wel kunnen smaken of helemaal opgaan in een quiz aangepast aan hun interesses. De competitiegeest is immers erg aanwezig op deze leeftijd.

Voor meisjes kan je een make-up avond organiseren. Je kan natuurlijk een professional laten komen die alles voordoet en uitlegt. Of je kan zelf aan de slag gaan en zelf je schoonheidsproducten fabriceren met natuurlijke middelen.

En zie je het echt niet zitten om dit allemaal te organiseren en in goede banen te leiden, dan kan je je sweet sixteen nog altijd trakteren op een middagje lasergamen of lasershooten.

Foto's: een leuke herinnering voor later!

Hoe de avond er verder moet uitzien en waar je allemaal moet aan denken, kan je lezen in het artikel "Hoe organiseer ik een sweet sixteen party". Vergeet vooral ook geen leuke foto's te maken. Probeer de tieners te verrassen en foto's te nemen wanneer ze druk bezig zijn zich te amuseren. Tieners poseren niet graag meer. Ze hebben complexen over hun uiterlijk en over hun puisten. Tracht dus ongedwongen foto's te nemen op onverwachte momenten. Een toffe herinnering om nu en later te delen met de vrienden!

Veel plezier!
Een sweet sixteen party organiseren: tips en tricks

Een sweet sixteen party organiseren: tips en tricks

Een feestje organiseren voor kleine kinderen is een heel gedoe maar meestal wordt het wel heel leuk omdat kleine kinderen heel enthousiast en snel tevreden zijn. Een feestje organiseren voor tieners e…
Natuurlijk mooi: zelf schoonheidsproducten maken

Natuurlijk mooi: zelf schoonheidsproducten maken

Vele cosmeticaproducten zijn makkelijk zelf te maken en zijn 100% bioproducten. De ingrediënten kunnen gewoon in de supermarkt worden gekocht en/of bij de drogist. In tegenstelling tot wat velen denke…
Communie- en lentefeesten: mooie kinderfoto's maken

Communie- en lentefeesten: mooie kinderfoto's maken

Zin om zelf de foto's te maken voor de communie- of lentefeestkaartjes van zoon- of dochterlief? Maar hoe begin je daar nu aan? Waar haal je de nodige inspiratie vandaan? Hoe maak je een flatterende f…
Alcoholvrije cocktails voor kids en volwassenen

Alcoholvrije cocktails voor kids en volwassenen

Je geeft een feestje maar de mensen moeten daarna nog naar huis. Of er gaan een paar mensen BOB moeten spelen, of je kan alcoholvrije drankjes serveren zodat iedereen naar hartenlust kan drinken. Je g…
Lasergamen (lasershooten): ook voor kinderen

Lasergamen (lasershooten): ook voor kinderen

Zin in een leuk middagje uit met vrienden, kennissen of familie? Denk dan eens aan lasergamen, in België lasershooten genaamd. Maar wat is lasergamen nu juist? Lasergamen en paintball is niet hetzelfd…
Gepubliceerd door Mapa op 07-11-2012, laatst gewijzigd op 07-07-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.